marți, 30 ianuarie 2018

PROPAGANDĂ HOMOSEXUALĂ: Povești de adormit copiii din Croația înfățișează pentru prima dată familii de același sex



Image of families together from Rainbow Families bookImage copyrightMY RAINBOW FAMILY

Zrinka Znidarcic are o nouă carte ilustrată pentru copilul ei de doi ani, Patrik, și cu greu își poate reține entuziasmul. 
„Reacția lui a fost de totală încântare,” spune ea. „Numai a luat-o și a spus imediat: asta e familiar.”
Cartea în cauză este intitulată „Familia mea curcubeu”. La prima vedere, arată ca multe alte publicații pentru copii pre-școlari - intensă pe toată pagina, ilustrații colorate și strălucire pe text.
Dar rapid devine clar că ceva diferit se petrece aici. Pentru început, poate fi citită de la început sau de la sfârșit - fiind vorba de două povești diferite care se întâlnesc la mijloc. 
Iar apoi sunt personajele. O fetiță cu doi tați. Un băiețel cu două mame. 
Este prima dată când o carte pentru copii din Croația înfățișează familii cu părinți de același sex. Iar pentru persoane precum Zrinka, care trăiește în parteneriat civil din  2014, este o reflecție binevenită a vieții din familia ei. 


Image of two women and a kid from Rainbow Families bookImage copyrightMY RAINBOW FAMILY

„Suntem foarte fericiți,” spune ea. „Patrik își alege propriile cărți pentru o poveste înainte de somn. De când a primit-o pe aceasta, este între cele două sau trei favorite ale sale. Nu i-am explicat nimic despre ea, pur și simplu a luat-o. El spune, 'vreau să citesc cartea despre mine, despre familia mea.'."
„Familia mea curcubeu” poate fi sursă de bucurie pentru Zrinka și familia ei. Dar este o provocare directă la adresa organizațiilor conservatoare sprijinite de Biserica Catolică. Acum cinci ani, acestea au organizat un referendum care a blocat planurile guvernului de atunci de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex. Acum, ele ochesc o carte ilustrată pentru copii. 
O organizație, Vigilare, spune că misiunea ei este de a „promova identitatea primă (naturală) a căsătoriei… dintre un bărbat și o femeie în care sunt crescuți copii”.
(...)
sursa: BBC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu