miercuri, 1 noiembrie 2017

Student din Regatul Unit, dat afară pentru că a zis că homosexualitatea este un păcat și nu i se va permite să revină, spune Curtea

Curtea Supremă a Angliei a decis că Universitatea din Sheffield are dreptul de a-l exmatricula pe studentul de 39 de ani, pentru că a numit homosexualitatea păcat. 
Universitatea l-a eliminat pe Felix Ngole de la cursul de asistență socială în 2015 după ce studentul a postat pe Facebook că „Biblia și Dumnezeu  indentifică homosexualitatae ca păcat” și că „căsătoria între persoane de același sex este un păcat, indiferent dacă vă place sau nu.” 
Ngole a spus că universitatea i-a violat dreptul la libera exprimare și că plănuiește să conteste decizia conducerii. Casul lui Ngole este susținut de grupări creștine legale de apăare.
„Mie aceasta îmi dă un mesaj îngrijorător, dacă ești creștin și ai viziuni creștine tradiționale și trebuie să fii atent să nu le exprimi, pentru că ți-ai putea pierde slujba,” a declarat Ngole pentru BBC.
Reprezentanții Universității au susținut că comentariile lui Ngole ar fi putut fi vătămătoare pentru cei din comunitatea LGBT pe care i-a întâlnit la lucrul său de asistent social. Judecătorul a fost de acord cu atitudinea universității și înlăturat cererea lui Reagan pentru analiză judecătorească. 
„Asistenții sociali au putere considerabilă asupra vieților utilizatorilor vulnerabili de servicii, iar încrederea este un lucru profesional folositor,” a spus Judge Collins Rice pentru BBC.
Christian Legal Center, o organizație ce vrea să vadă credința creștină întorcându-se la starea de evidențieire în Anglia, a afirmat că decizia curții va avea un efect îngrijorător asupra libertății de exprimare. 
„Curtea a decis că deși dl. Ngole are dreptul de a avea viziuni biblice despre etica sexuală, n-are dreptul să le exprime”, spune Andrea Williams, președinte al Christian Concern, organizația părinte a Christian Legal Center, scrie The Guardian.
Libertatea de exprimare a devenit o chestiune buton fierbinte în campusurile din Regatul Unit și SUA. 
Jo Johnson, ministrul britanic de stat pentru universități, știință, cercetare și inovație, a anunțat că Oficiul pentru Studneți, care se deschide în 2018, poate amenda sau penaliza universitățile care eșuează în a proteja libera exprimare și în a permite protestelor „nu platformei” să aibă loc. 
Sub oficiu, universitățile vor avea permisiunea de „a contesta cultura așa-numitelor spații sigure și de a răspunde pentru conduita uniunilor studențești cu vorbitori controversați ‘nu platformei’,” potrivit The Times.

„Tinerii și stundeții noștri au trebuință să accepte legimitatea dezbaterii viguroase sănătoase în care oamenii pot să nu fie de acord unul cu altul,” spune Johnson pentru The Times. „Iată cum ideile sunt cercetate, prejudecățile expuse, iar societatea avansează. Universitățile nu trebuie să fie locuri în care libertatea de exprimare este sufocată.” 
sursa: Newsweek

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu